vatten

Det är ett himla tjat om vatten överallt, även här nu haha. "Drink water" är något man ser överallt på en massa weheartit bilder. Dom har helt rätt, vatten är superviktigt och vi känner oss mycket fräshare om vi dricker ordentligt med vatten. 1-3 liter om dagen sägs det att det behövs, men mer än så kan bli skadligt. Så drick lite lagom, blir ungefär 8 glas per dag.

halloween-bakelser

Recept (ca 12 st):
 
2 ägg
2 msk sötning
1/2 dl kokosolja
2 msk kakao
1 dl kvarg
2 msk honung
1 1/2 dl hasselnötsmjöl
1 krm salt
1 tsk bakpulver
Topping: grädde, karamellfärg, naturgodis
 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ägg och sötning pösigt. Börja sen med alla fuktiga ingredienser och avsluta med alla torra. Fyll muffinsformarna till 1/3 ungefär (tänker så att grädden får plats). In i ugnen med dom i 12 min. Under tiden kan du vispa grädden, jag hade svart karamellfärg i. Hällde grädden i en plastpåse och klippte hål i ena hörnet så jag kunde spritsa. Sen toppade jag med mandlar doppade i apelsinchoklad och naturlakrits (från naturgodiset).
 

te i höstmörkret

Hur mysigt är det inte att sitta och dricka te i detta höstvädret? Det är något jag älskar i alla fall, och helst lite mörk choklad till det. Det positiva med det är att te är väldigt hälsosamt, så länge du inte dricket för mycket såklart. Grönt te sätter igång förbränningen lite extra och det är även bra för hyn, en kopp om dagen brukar jag tycka är alldeles lagom!
 
Sen är det ju väldigt roligt att testa massa nya smaker, jag föredrar löste i stället för påste!
 

bok om smoothies och juicer

Fick denna bok av mina fina tjejer när dom var här på middag i fredags. Har läst och bläddrat lite i den en massa gånger nu, får massor av inspiration och blir så sugen på smoothies. Gjorde därför smoothies till min frukost i morse, det var så fräscht och uppfriskande.
 
Smoothies är perfekt om du vill ha energi snabbt, väldigt effektivt och du kan komma på så många olika. Testa er fram!

tacochips

Ni som inte vill äta mjöl och dylikt på grund av snabba kolhydrater, er kan jag tipsa om dessa chips. Dom är gjorda på majsmjöl vilket gör dom till ett par superchips, inte en droppe vetemjöl i. Du kan alltså njuta av din tacos tillsammans med goda nyttiga tacochips! Detta märke har även fullkornsbröd till just tacos, kanontips från mig!

halloween-tacos

Förlåt för noll bloggning igår! Men jag hade fullt upp med att ta hand om mig själv och bara må bra. Ni får två inlägg idag som kompensation!
 
Recept (3-4 pers):
 
500 gr köttfärs
1 påse tacokrydda
4 oranga paprikor
Ost
Valfria grönsaker
 
Stek köttfärsen tills den fått fin färg och ha sen i tacokryddorna. Sätt ugnen på 200 grader. Skär av toppen på paprikorna och ta ur kärnhuset, skär sen paprikorna som pumpor med ögon och mun. Fyll alla paprikor med köttfärs och riv lite ost ovanpå köttfärsen. Sätt sen på locken och in med det i ugnen i ungefär 10-15 minuter. Skär upp all sallad du ska ha under tiden. När du tar ut paprikorna är det bara att servera!
 
 
 

från kolhydrat till protein

Gillar du ljust bröd? Du blir sugen på det fast du intalat dig själv att du bara ska börja äta grovt bröd. Det finns en lösning. Om du bakar eget bröd med vetemjöl så kan du omvandla kolhydraterna till proteiner, utan att göra något. 
 
Gör i ordning en deg med vetemjöl, vad du än ska baka, och låt den vila några timmar. Desto längre den vilar, desto mer proteiner bildas av kolhydraterna. När pappa bakar frallorna ni ser ovan, så brukar han låta dom vila ca 12 timmar. Det är alltså vitt bröd laddat med proteiner, supersmart och enkelt för oss som tränar!

svar om fett och kolhydrater

Äter inte strösocker och mjöl för att det är snabba kolhydrater, min kropp mår så mycket bättre av långsamma kolhydrater som t.ex. grovt bröd, fullkornspasta, sötpotatis etc. Och jag mår bättre av naturliga fetter såsom olivolja, jordnötssmör, kokosfett som jag får i mig genom maten. Så jag har superkoll på mina kolhydrater och fetter, väljer bara det hälsosammare sättet! Kram.

äppelpaj

Recept:
 
3 äpplen
4 1/2 dl havregryn
3 msk kvarg
2 msk honung
2 msk sötning
1/2 msk kanel
 
Sätt ugnen på 175 grader. Skär upp äpplena i såna bitar du vill ha och sprid ut i den form du vill ha. Ta kanelen och sötningen och sprid ut jämnt över äpplena. Blanda sedan ihop havregryn, kvarg och honung till en klumpig deg. Fördela ut degen över äpplen. In i ugnen i 30 minuer.
 

finns alltid i mitt skafferi

Det här är några av dom saker jag alltid har hemma, det kan jag ha till mycket och det är mina favoriter. På bilderna ser ni alltså vaniljpulver (från ren vaniljstång), kvarg, kokosmjöl och mandelmjöl, hermesetas lättströ (sötning), kokosolja, bananer.

känslor

För att slippa frågor och dumma kommentarer så skriver jag det här. 
När man inser att man inte längre orkar kämpa för det finaste man har så gör det ont. Allting håller inte i längden och det måste man förstå. Jag är så glad att jag har mina fina vänner omkring mig och min fina familj, dom tar mig upp igen när allt känns jobbigt. Det är alltså inte längre vi två, det är jag.

svar om pass

Jag blir så glad av fina kommentarer! Tack vem du nu är. När jag går pass så brukar jag oftast välja zumba, man får mycket energi och det är så himla roligt. Andra pass jag gillar är power step, spinning och skivstångspass.

helios

Det här är alltså ponnyn jag börjat rida på onsdagar. En 25 år gammal gubbe, så jag har en massa mysiga skogsturer att se fram emot nu. Han va även min sköthäst när jag va yngre, så vi känner varandra väldigt bra.
 
Tog med mig Oliwia till stallet i onsdags för barbackaridning och lite foton. Det var så mysigt med en skogstur tillsammans med en bästa vän, höjer humöret kan jag lova!

cupcakes / muffins

Recept (ca 8 st):
 
1 ägg
1/2 dl sötning
1 msk honung
1 1/2 msk kokosolja
1 msk kvarg
1/2 dl mjölk
1 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1/2 dl hallon
 
Toppingen:
1 banan 
1 msk jordnötssmör
1 msk kakao
 
Sätt ugnen på 200 grader. Börja med alla torra ingredienser och ha sen i resten, hallonen sist. Det blir en ganska torr smet, men den ska va så. Sätt ut muffinsformar på en plåt, klicka ut smet i ungefär hälften av varje muffinsform. Sätt in plåten i 15 minuter. Under tiden kan du göra toppingen. Mosa bananen innan du vispar ihop allt med en elvisp. När jag ska ha på toppingen så väntar jag alltid tills muffinsarna svalnat, häller toppingen i en platspåse som jag sen klipper upp ett hörn på så att jag kan spritsa ut det. Sen är det även fint att toppa med lite hallonsmulor.
 

fredag

Har inte riktigt någon ork till ett ordentligt inlägg idag tyvärr. Har varit på begravning, så idag går mina tankar till farmor. Bilden har mamma tagit på mig idag ute i trädgården. Ordentligt inlägg med oliwias bilder kommer upp imorgon igen som vanligt, så ha utkik då!
 

nike air max

Mina nya skor jag beställde för ett bra tag sen! Dom har äntligen kommit och jag är så nöjd, sitter som smäck på foten. Perfekt att ha om man inte vill ha vardagsskorna och inte heller springskorna men ändå en sko som är snygg och skön. Mina fötter kommer älska mig nu.
 

granola (müsli)

Recept:
 
1 dl äppeljuice
2 msk honung
6 dl havregryn
1 näve pumpakärnor
2 msk linfrön
1 näve hasselnötter
 
Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att blanda äppeljuicen och honungen. Sen i med havregrynet, ska bli lite klumpigt efter du blandat. Tillsätt resten av ingridienserna (du kan byta ut innehållet mot andra nötter och frön givetvis, men det här är godaste blandningen jag gjort). Häll allt på en plåt med bakplåtspapper och in i ugnen med det. Den ska va inne 20-25 minuter och det kan vara bra att röra om lite efter halva tiden. När du tagit ur plåten så får du låta granolan svalna så den blir hård innan du häller den i en burk eller något.
 

svar på fråga om protein

 
Nej det göra jag inte. Enligt mig är det helt onödigt, all protein jag behöver finns i maten jag stoppar i mig. Jag äter helst bara naturligt för jag vill veta vad jag stoppar i mig. Köper inte heller proteinbarer med massa konstgjorda ämnen i, bara om jag vet att dom är gjorda av naturliga ämnen. Hoppas du är nöjd med ditt svar! Kram.

protein

Protein är bland det viktigaste i kostcirkeln för oss som tränar, får du inte i dig tillräckligt med protein så bryter du ner kroppen istället för att bygga upp den. När du efter ett träningspass ska få i dig något att äta (ät något inom loppet av 45 minuter så du inte tappar muskler) så är det bättre om du äter något proteinrikt än något med bara kolhydrater eller fett.
 
Det bästa är givetvis en måltid efter ditt träningspas. Annars är några exempel på protein; ägg, mjölk, kvarg, keso, nötter, fil, ost, skinka. Din träning visar fortare resultat om du ökar proteinmängden och minskar kolhydratmängden!

mitt träningsschema

Fick en kommentar tidigare om hur mitt träningsschema ser ut, så här har ni det. På onsdagar ska jag börja va i stallet, så det blir lite vardagsmotion ändå den dagen. Det här schemat följer jag inte strikt, någon vecka kanske jag hellre går på pass till exempelt. Att gymma hela tiden kan bli tråkigt i längden.
 

frozen yoghurt

Recept:
 
3/4 liter blåbärsyoghurt
2 dl blåbär
2 msk sötning
1 msk kokos
 
Kör allt i en mixer. Du får smaka av efter en stund om du vill ha mer sötning, vissa vill ha det mer sött än andra. Häll sedan allt i en form och ställ in i kylen. Jag brukar ställa fram den en stund innan den ska ätas, annars är den väldigt hård. Väldigt gott att toppa med bär och nötter.
 

bloggplanering

Pust! Två och en halv timmes träning avklarad nu på fördmiddagen. En halvtimmes pw innan frukost, sen cyklade jag ner till gymmet för en timme styrka (mage och rygg stod på schemat) och sen en timme zumba. Är så värd en myskväll med massa gott ikväll tillsammans med mina favorittjejer. 
 
Har tänkt mig såhär inom bloggen. Nya recept kommer att komma upp onsdagar och lördagar, resten av dagarna kommer jag fylla ut med tips, min träning och lite annat smått och gott. Kommer antagligen bli ungefär ett inlägg per dag, eftersom jag har skola och därför inte så mycket tid. Den här veckan är dock ett undantag, recept fredag och söndag istället för lördag eftersom det är första inläggen. Så håll utkik imorgon efter ännu ett nytt recept!

snickerskaka

Recept (ca 12 bitar):
 
1 ägg
1 banan
3 dl jordnötter (mixade)
1 1/2 msk honung
2 msk sötning / socker
100 gr mörk choklad (70% kakao)
 
Sätt ugnen på 150 grader. Börja med att knäcka ägg och mosa banan, vispa ihop. Mixa jordnötterna (ordenligt) och tillsätt i smeten, tillsätt även sötningen / sockret och honungen. Häll upp smeten i en form och stoppa in i ugnen ca 20 minuter. När kakan är klar så låter du den svalna innan du smälter chokladen och häller över. Ställ in kakan i kylen en stund innan du skär upp den i fyrkanter.
Det här är det första receptet jag gjorde helt på egen hand, hoppas det smakar!

Vem är jag?

Hej alla ni som hittat hit! Hanna heter jag (som jag antar att ni redan vet) och bor i lilla Kristinehamn. Jag går i skola i Karlstad på tingvallagymnasiet, jag går linjen restaurang och livsmedel med inriktning bageri och konditori. Jag har även ett stort intresse för träning och därav har jag börjat baka hälsosamt. I den här bloggen kommer jag att dela med mig av mina egna recept för det mesta, om det är taget från en annan blogg så kommer jag skriva det.

 

Tack världens bästa oliwia för den otroligt fina designen! Klicka in på hennes blogg för fler fina bilder.


RSS 2.0