svar om hets kring mat

Det är lite uppblåst och stressande att se all krets kring mat. Givetvis ska man försöka hålla sig hälsosam om det är det man vill, men jag mår bäst av att få unna mig ibland. Om jag är sugen på en godispåse så köper jag det, jag äter ju inte det så ofta ändå så det spelar liksom ingen roll om jag köper det någon gång ibland. Det kan lätt bli att man hamnar i en ond cirkel om man är rädd för kolhydrater.

enkel mat

Detta var vad jag slängde ihop lite fort igår efter att jag kom hem från praktiken, väldigt enkelt och väldigt gott.
 
Går alltid att göra god och hälsosam mat även när man har bråttom, det får ni inte glömma! På bilden över ser ni ruccola, räkor, kokat ägg, morötter och majs som varit i ugnen med lite salt och peppar, pappas lingongrova och en sås gjord på turkisk youghurt och sweet chilli saus.

marabou-cupcake

Recept:
 
2 ägg
2,5 dl socker
100 gr smält smör
2 dl mjöl
4 msk kakao
1 krm vaniljpulver
1 krm salt
1 tsk bakpulver
 
Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att vispa ägg och socker, sen har du i resten av ingredienserna. Häll upp i formar upp till hälften, in i ugnen ca 15 minuter.
 
115 gr smör
4 dl florsocker
2 tsk kokande vatten
50 gram smält marabou
 
Vispa först smöret så det blir mjukt, sen i med florsockret och vattnet och sist chokladen.
 
Vänta med att toppa kladdkakemuffinsarna tills dom svalnat, annars blir frostingen för lös.
 
 

cassava chips

Testade dessa chips från renée voltaires serie av godsaker, chips gjorda av cassavaroten med en stänk havssalt. Krispiga och goda, perfekt till bion eller myskvällen. 

svar om rätt mängd mat

Alla behöver olika mängder mat, jag äter till exempelt inte lika mycket mat om jag vilar, om jag tränar mycket så äter jag mycket. Ett tips är att äta tills man känner sig behagligt mätt, om man är proppmätt har man egentligen ätit för mycket (gör absolut ingenting om man gör det ibland). Ta mig som exempel, jag försöker äta var tredje timme och då ska man inte hinna bli så jättehungrig och man ska inte bli jättemätt eftersom man ska äta om tre timmar igen. Det mår kroppen som bäst av.

niceville

Måste verkligen tipsa er om denna film. Niceville, eller the help som den också kallas. Den bjöd på många skratt och gråtkalas.

mammas frallor

Recept:
 
1/2 liter vatten
1/2 dl olja
50 gr jäst
3 tsk salt
10 dl rågmjöl
4 dl vetemjöl
 
Blanda samman allt och baka sen ut degen till ca 12 runda bullar, lägg på plåt. Låt jäsa ca 45 minuter. Grädda i ugnen 10 minuter på 200 grader.
 

lakritspulver

Vill tipsa er om det här lakritspulvret, går att ha i bakverk, kvarg, matlagning och så vidare. Det är köpt på krukmakeri hemgjord här i stan och jag vet inte riktigt vart man kan hitta det annars. Älsar att ha detta i kvargen och hallon till det!

mobilbilder

Några av dom senaste bilderna i telefonen, tycker om dom så allihop.
 

mia skäringer

Hittade detta inlägg på ptfia's blogg som jag tyckte va så himla bra, liksom en tankeställare såhär på lördagen.
 

sesami

Recept (recept från skolan):
 
200 gram mörk choklad
120 gram sesamfrön
20 gram florsocker
 
Börja med att rosta sesamfröna och florsockret på 200 grader i 5 minuter. Smält sedan mörk choklad och blanda samman allt. Häll upp chokladen i formar och låt stå i kylskåpet en stund. Knacka sen ur chokladen och så är den klar.
 

frozen youghurt

Åt min allra första riktiga frozen youghurt i helgen när jag va i stockholm med madde och malin, galet gott måste jag säga. 



lakritskvarg med varma hallon

Den här helgen har varit helt fullspäckad. Kollat handbollsmatch som pojkvännen spela, åkt till stockholm med två fina vänner, sett avicii och gått runt i stockholm stad för shopping och god lunch. Idag är jag ledig vilket är väldigt skönt, har hunnit med att träna och fixat lite. Gjorde godaste kvargblandningen efter träningen förut, lakritspulver i kvargen med varma hallon och clementin.
 

RSS 2.0