banana split

Recept:
 
1 banan
1 äggvita
2 tsk sötning
1 tsk kakao
valfri topping
 
Vispa äggvitan hårt, det ska bli som ett skum. Ha sen i sötning och kakao. Skär upp en banan och lägg kakaoblandningen emellan. Toppa med valfritt, jag föredrar nötter eller hallon tillsammans med kokos.
 

svar om provsmak

Denna fråga har jag svarat på förut! Ja man måste smaka på vissa saker, så det är givet att jag gör det!

grönsaker i ugn

När det serveras till exempelt korv hemma och du vill satsa på ett lite mer hälsosamt alternativ så kan ni göra som vi ibland gör här hemma. Skippa pastan, köp korven med mest kött i och kör in lite goda grönsaker i ugnen. Favoriterna för mig till just korv är morötter och broccoli. 
Olja en plåt, på med grönsakerna ni vill ha och strö på flingsalt. In i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.

svar om vikt

Som jag sagt tidigare så väger jag mig inte, därav kan jag varken säga ja eller nej. Men jag ser själv att jag inte tappat vikt, så du har nog inte sett mig på riktigt då ;-)

choklad

Förlåt, men jag har inte haft tid att göra något recept till dagens inlägg! Men jag kan visa vad vi gjort i skolan, har nämligen öppnat en ny kurs som heter choklad och konfektyr. 
I påsarna ligger det hasselnötskakor med mörk choklad som överdrag, bruten vid choklad med apelsin och pralinskal av mjölkchoklad!
 

volanger och stickat

Förlåt för så dålig bild! Kameran har inte några batterier kvar så fick bli mobilbild..
Detta var vad jag hade på mig idag.

svar om lovet

Än så länge har jag planerat att åka till branäs, eventuellt säfsen och stockholm för att se avicii! Sen blir det säkert träning och filmkvällar med gott tilltugg! Kram.

chokladmuffins med chokladfrosting

Recept (ca 8 muffins):
 
2 ägg
2 1/2 dl sötning
100 gram kokosolja
1/2 dl hasselnötsmjöl
1 dl kokosmjöl
4 msk kakao
1 krm vanlijpulver
1 krm salt
1 tsk bakpulver
 
Frosting:
1 äggvita 
3 tsk sötning
1 tsk kakao
3 tsk kvarg
 
Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att vispa ägg och sötning ganska länge, sen i med resten (kokosoljan ska vara smält). Dela upp smeten i 8 muffinsformar och in i ugnen ca 8 minuter. Under tiden kan du göra frostingen. Börja med att vispa äggvitan, den ska vispas hårt så att du kan vända upp-och ner på skålen. Sen i med det torra och sist kvargen. Låt muffinsarna svalna innan du har på frostingen, jag hade även banan och strössel på för att få dom lite finare.
 
 

happy valentine

Min dag har bestått av; finfrukost med hjärtformade mackor, skola, mat med honom jag tycker så mycket om, gråt framför dear john med bästa mamma och sen ska jag somna bredvid robin. Hoppas ni har en fin dag med era nära och kära!
 

grönt te

Kan tipsa er om det här goda tet som jag fick av min fina vän sofia. Grönt te med smak av jordgubb och ingefära, det luktar himmelskt så man kan ju även ha det ståendes bara för att få god lukt i rummet! Haha ;-)

enkel smoothie

Recept:
 
1 banan
1 1/2 dl valfria bär
1 dl mjölk
 
Kör allt i en elvisp och häll upp i ett glas, jag toppar gärna med flingor eller liknande.
 

flapjack

Kan tipsa er om denna bar, perfekt mellanmål att köpa om du inte har tid att göra något! Bara naturliga ingredienser och kalorier så du får energi till ett träningspass, supergoda på köpet också! Finns i olika smaker, så dom är svåra att tröttna på ;-)

kjol

Dagens klädval!
Köpte mig en kjol förra veckan som jag nu kände att jag va tvungen att testa, använder aldrig kjol annars men denna tyckte jag om. Slut på praktiken för övrigt, så nu blir det skolgång ett par veckor innan det är dags igen.

bananza-tårta

Tre stycken av denna skapelse gjorde jag sista dagen på praktiken och en av dom fick jag ta med mig hem, fredagslyx med tårta som efterrätt. Är väldigt nöjd med vart jag hamnade och jag hoppas på att komma tillbaka. Idag tänkte jag utmana mitt stackars knä lite extra och kolla om det funkar att springa, men det ska nog gå bra eftersom det funkar att dansa!

knäckebröd

Recept:
 
2 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1/2 linfrön
1/2 rapsolja
2 1/2 dl kokande vatten
flingsalt
 
Sätt ugnen på 150 grader. Börja med att blanda alla torra ingredienser, sen i med rapsoljan. Koka vattnet och blanda allt fort tillsamans. Bred ut till ett tunt lager på bakplåtspapper, strö över flingsalt och in i ugnen 55-60 minuter.
 

svar

Ja, det har jag! :)

svar om kalorier och mängd mat

Nu vet jag inte om du frågar ifall jag får ångest eller om du säger att du får det. Jag får i alla fall inte ångest av kalorier, jag räknar dom inte och det är långt ifrån vad jag anser att jag behöver. 
Hur mycket man äter beror helt på hur stor du är, hur mycket du tränar och hur mycket din kropp behöver. Jag tränar mycket vilket resulterar i att jag äter mycket, ca 5-6 gånger om dagen. Stor frukost, litet mellanmål, lunch, mellanmål (ibland två gånger) och sen kvällsmat. Jag försöker att inte äta mig proppmätt och inte heller gå hungrig, då har man en bra balans i magen hela dagen.
 

frukostskål

Recept:
 
1/2 banan 
1/2 dl hallon
1/2 dl blåbär
1/2 dl mjölk
 
1/2 banan
1/2 msk kakao
1/2 msk jordnötssmör
 
Börja med att köra första lagret i mixer, blir nästan som en smoothie. Häll i en skål. Nästa lager brukar jag använda elvisp till. Lägg chokladlagret i mitten av skålen och sen har du valfri topping. Lyxfrukost!
 

träning och kost

Det är så skönt att vara tillbaka i gamla vanor igen! Rätt mat, träning och minska på sötsakerna. Tränar ju som sagt inte sådär jättemycket nu i början, börjar lite smått med tre gånger i veckan och så ökar jag lite för varje vecka. Förhoppningsvis tillbaka i samma tempo jag brukar va i snart!

svar om pass

Ursäkta för noll uppdatering igår, men jag var i säfsen så hade inte möjlighet att skriva!
 
Nu går jag mestadels zumba och power step, ska även köra yoga har jag tänkt för att bli lite mer vig!
 

lakritsbollar

Recept:
 
1 1/2 dl havregryn
3 msk sötning
2 msk mandelmjöl
1 tsk lakritspulver
2 1/2 msk vatten
3 msk turkiskt youghurt
1 msk jornötssmör
rårörsocker att rulla i
 
Blanda först alla torra ingredienser, sen i med resten och blanda för hand. Rulla bollarna i rårörsocker.
 

RSS 2.0