Chokladpaj

Recept: 
3 msk havregryn
1 msk kakao 
1/2 mak sötning 
3 msk kvarg
Fyllning: 
1/2 banan
1 msk jordnötssmör
1 tsk kakao

Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att göra pajskalet, tryck ut den i en form och kör in i ugnen i 10 minuter. Under tiden gör du fyllningen, vispa ihop allt med elvisp tills det blir som en "chokladsås". Bre ut i pajskalet och kör in i ugnen ytterligare 2 minuter. Servera med bär eller nåt annat gott! 



Nötiga aprikosgrottor

Recept (ca 12 st):

1 1/2 dl sötning
1 1/2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl
1 3/4 dl kokosmjöl
250 gram kvarg 
Aprikosmarmelad
Jordnötter

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda sötning, bakpulver och mjöl först, sen i med kvargen (lättast att blanda med händerna). Ställ ut formar på en plåt. Rulla 12 bollar av degen, gör ett litet hål i varje boll med hjälp av tummen och lägg dom i formarna. I med en klick aprikosmarmelad i varje och sen även en jordnöt i varje. In i ugnen 17 minuer. 





RSS 2.0