Choklad-& kolapaj

Recept:

Botten:
60 gr smör
1 msk farinsocker
150 gr smulade digestivekex
Kolalager:
4 dl söt kondenserad mjölk
75 gr smör
1/2 dl strösocker
Chokladlager:
200 gr mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk strösocker
40 gr smör

Börja med att smälta smöret, blanda det tillsammans med resterande ingredienser till botten, tryck ut i pajformen och låt stå i kylskåpet.
Blanda ingredienserna till kolalagret i en kastrull, låt koka i ca 6 minuter under ständig omrörning. Låt det svalna lite och häll sen över digestivebottnen, ställ in i kylskåpet igen och låt stå ungefär 1 timme.
Blanda ingredienserna till chokladlagret på mycket svag värme tills allt smält samman, låt svalna något och häll den sedan över kolalagret. Ställ återigen i kylskåpet någon timme. 

Jag dekorerade min paj med naturgodis och digestivekex, jag la det på chokladlagret efter ca 20 minuter i kylskåpet så att det fastnade på toppen. 



RSS 2.0