svar om träning

Ska börja gymma lite försiktigt, inte köra ben i början utan bara övningar som är stärkande för mina knän och överkroppen. Får även gå pass, men då måste jag ta det lugnt och tänka på hur jag använder knät. Får givetvis inte träna för hårt i början, får jobba mig uppåt i ett stadigt tempo! Kram

äntligen

Nu ni mina kära bloggläsare ska jag till gymmet efter fyra veckors vila, fick tillstånd från sjukgymnasten igår att börja träna lite lugnt. Som jag har längtat!

recept på bra fotbad

Hur skönt är det inte med ett varmt fotbad efter att man varit ute och gått i kylan såhär på vintern? Har ett supertips som gör dina fötter babymjuka.
 
Recept:
 
1 hink med varmt vatten
1 dl olivolja
1 msk salt
1 msk honung
 
Blanda allt tillsammans och sätt ner fötterna, vattnet ska va varmt så det nästan är lite svårt att få ner fötterna. Brukar sitta kanske 10-15 minuter och efteråt vårdar jag fötterna genom att fila och sen ha på fotsalva, rekommenderar starkt att ta på sig strumpor direkt efter för fötterna blir djävulskt halkiga.
 

boda borg

Ännu en helg där jag varit osocial på bloggen, ursäkta! På onsdag ska jag tillbaka till sjukgymnasten då jag hoppas att jag får ett godkännande att börja träna igen, är himla sugen nu. Då lovar jag även bättre uppdatering och bättre inlägg, så håll utkik då. 
detta har jag sysselsatt mig med i helgen!

stickat och läderstövlar

En vanlig outfit en av dessa dagar, drar på mig nåt fort och bekvämt när jag bara ska till bageriet. Skönt att inte pendla nu, bara att gå raka vägen till praktiken. Har även kommit igång med att övningsköra nu vilket känns sååå skönt, kan ju ändå inte träna på ett tag. Hoppas ni har en bra start på året alla fina läsare!

energy bars

Recept:
 
2 dl havregryn
1 dl linfrön
1 dl kokos
1/2 dl russin 
1/2 dl hasselnötter
2 äggvitor
1 msk honung 
80 gram mörk choklad (86 %)
 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla ingredienser. Häll ut allt på en plåt med bakplåtspapper, forma till en fyrkant och gör märken med en kniv där du ska bryta till bars. In i ugnen 25 minuter. När barsen har svalnat så kan du bryta bitar och doppa botten i choklad, låt chokladen stelna innan du äter.
 
 

allmänt

Hej på er! Ännu en helg har gått förbi. Har varit i skolan idag och imorgon är det dags för praktik igen. Var hos sjukgymnasten i fredags och det ser ut som jag får vänta några veckor till innan det är dags att dra igång med träningen igen, måste ju bli helt bra  så jag kan köra så hårt jag vill!

chokladbullar

Recept (15 bullar):
 
4 ägg
4 msk sötning
0,5 dl kokosmjöl
1,5 dl mandelmjöl
2,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1,5 tsk kardemumma
1 dl mjölk
100 gram mörk choklad
1 ägg och rårörsocker till garnering
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning länge tills det är fluffigt. Blanda alla torra ingredienser för sig och blanda sen tillsammans med ägg och sötning, sist blandar du ner mjölken. Låt degen stå i 10 minuter. Kavla ut degen mellan två oljade bakplåtspapper. Hacka chokladen och sprid ut över degen, rulla sen ihop den försiktigt och skär ut femton bullar. Lägg bullarna i bullpapper och pensla med ägg och toppa med rårörsocker, in i ugnen i 15-20 minuter.
 

praktik

Min outfit dessa dagar.
Dagarna under praktiken ser ut ungefär såhär; upp 03.50, jobb 05.00-12.00, hem och byta om och kolla serier, sova vid 20.30.
Får frisk luft och lite vardagsmotion i mina promenader till och från jobbet, annars ligger jag inne för att jag är trött och för att vila upp mitt knä. Ska iväg till sjugymnasten imorgon, jag hoppas verkligen på att få gå till gymmet väldigt snart. Är så galet träningssugen och det kliar i mig för att jag inte kan röra mig ordentligt.

brownie

Recept:
 
1 dl jordnötter
1 dl dadlar (urkärnade
1/2 dl kakao
1/2 dl mjölk
 
Mixa först nötterna, sen mixar du allt tillsammans. Häll ut i en form (egentligen en kladdkaksform eller liknande men jag hitta inte det hemma, du ska ju skära upp brownien i bitar) och ställ in i kylskåpet.
 
Topping:
 
2/3 banan
3 msk honung
1 msk kokosolja
3 msk kakao
 
Mixa allt och häll över browniebottnen, ställ in i frysen ca 20-30 minuter innan du skär upp i fyrkanter och serverar!

en outfit

Detta är vad jag hade på mig härom dagen.
Förlåt för dålig uppdatering! Men jag är så omotiverad just nu, till att både blogga och äta nyttigt. Det har visat sig att mitt knä är överansträngt, så jag kommer inte få träna på ett tag utan bara göra knäövningar för att få igång knät igen. Jag antar att blogglusten kommer tillbaka när jag är igång med träningen igen, men jag ska göra mitt bästa för att få upp några inlägg!

svar om praktik

Jag ska ha praktik på höghuset! Perfekt när det är både bageri och konditori. Kram

födelsedag och skolstart

Jag hade en kanonbra födelsedag! Vaknade lika tidigt som ett barn på julafton, fick frukost och presenter på sängen, åt ute med min fina familj och på eftermiddagen kom tjejerna hit för bad i badtunna och lite plockmat. I morgon är det även utgång som gäller med bästa kusinen, låter bra i mina öron. 
Skolan har ju börjat nu förresten, lite skönt att komma tillbaka till rutiner. Ser även fram emot nästa vecka då det är dags för praktik.
 

hallonmoussetårta med lakritsbotten

Recept:
 
Tårtbotten
2 ägg
1 dl socker
1 dl vetemjöl
1 tsk lakritspulver
 
Hallonmousse
9 dl hallon
2 dl socker
6 dl grädde
4 gelatinblad
 
Lakritssås
1/2 dl ljus sirap
1/2 tsk lakritspulver
1 krm svart karamellfärg
 
Börja med tårtbotten. Ställ ugnen på 180 grader. Blanda ägg och socker fluffigt, sen i med vetemjöl och krossat lakritspulver. Häll i en ugnssäker form med bakplåtspapper, in i ugnen 20 minuter. Medans du väntar på att botten ska svalna kan du börja med att värma hallonen tillsammans med sockret i en kastrull, lägg även gelatinbladen i kallt vatten. Sila hallonen för att få ut såsen som du vill åt, sen i med gelatinbladen i hallonsåsen. Vispa grädden hårt och häll sen i hallonsåsen, om du vill kan du även ta några matskedar av kärnorna som blev över i silen för att få lite knaster i mossen. Häll moussen i formen med botten och ställ in i kylskåpet tills den blivit fast.
När den är fas kan du hälla över lakritssåsen, där du bara blandar ihop alla ingredienser.
 

18 årsdagen!!

Kommer nog inte lägga in något stort inlägg idag, ska firas och jag bakar för fullt här hemma!
 

baka baka liten kaka

Hej på er! Har bara latat mig denna helg och igår la jag bloggen åt sidan, förlåt för det. Nu har jag nyss bakat för gästerna som kommer hit sen, ska nämligen fira mig med släkten idag. I morgon är det min dag, hela 18 år. Som jag längtat!
 

hannas äggröra

Recept:
 
Kokosolja
2 ägg
1 msk mjölk
1 krm salt
1 krm peppar
 
Blanda ägg, mjölk, salt och peppar. Stek sedan i kokosolja på medelvärma, var noga med att röra om med stekspade hela tiden. Väldigt gott att servera med frukt, bär eller nötter.
 
 

svar om kalorier igen

Som jag redan svarat i ett tidigare inlägg så räknar jag inte kalorier, ingenting jag rekommenderar!

svar om diet

Nej det ska jag inte! Enligt mig är dieter inget att ha, nyckeln till att vara häsosam är att äta rätt och unna sig i lagom mängd.
 

julklapp

Måste bara visa det här underbara häftet jag fick utav mickan i julklapp, är så nöjd.
 

RSS 2.0