Brighton England

Hej! Såg att oliwia fått en fråga om min resa till england. Jag har haft fullt upp och en alldeles för liten lust till att blogga, men nu när jag har lite tid över kan jag berätta om den.
 
Jag har blivit erbjuden att bo en månad i brighton som ligger i england, genom skolan. Vi är 12 elever som åker, blandat från hotell och turism, samt restaurang och livsmedels-programmet. Jag åker alltså dit för att ha praktik i 4 veckor, vilket jag är så glad över. Kommer bo hos en värdfamilj under tiden jag är där tillsammans med en annan elev från skolan.
 
Har tänkt att göra ett bättre inlägg när jag kommer hem därifrån, eller kanske under tiden jag är där. Jag åker alltså imorgon och landar i sverige igen den 28 februari.
 

Snacks

Tänkte lägga in ett tips på enkelt och hälsosamt snack som passar perfekt en fredagkväll! Du behöver:

Banan
Mörk choklad
Jordnötssmör

Dela upp bananen i så stora bitar du vill ha, doppa sedan halva bananen i smällt choklad och toppa med en klick jordnötssmör! Enkelt och så himla gott!



"Cake pops"

Börja med att göra nyttiga chokladbollar: 
 
1 1/2 dl havregryn
3 msk sötning
2 msk kakao
1 krm vaniljpulver
1 krm salt
2 1/2 msk kaffe (eller vatten eller te)
3 msk kvarg
1 msk jordnötssmör
 
Blanda alla ingredienser och rulla till bollar, lägg in dom i kylskåpet en halvtimme. Smält 50 gr mörk choklad, ringla över chokladbollarna med en sked. Jag la på hyvlad mandel på för att det ser finare ut, går även bra med kokos. Sätt fast dom på grillspett och servera.
 



RSS 2.0