bananpankakor

Testade mammas nya stekpanna härom morgonen, bananpankakor fick det bli! 

victoria's secret

Köpte mig ett par nya träningsbyxor när jag va i göteborg i onsdags, victoria's secret som jag aldrig använder mig av annars.

träningshets

Vad tycker jag om all träningshets?
Jo först måste man ju skilja på hets och tips. Tips om träning och kost är något jag tycker om väldigt mycket, förstod ni antagligen eftersom jag driver en sådan blogg ;-)
Hets är däremot en annan sak, man ska inte hetsa någon till att träna eller äta mindre. Man ska inte heller ta åt sig av allt som skrivs för mycket. Hitta en eller flera träningsformer du tycker är roligt, om du tycker det är tråkigt är det inget du borde syssla med. Det finns ju så mycket att välja på. Jag till exempelt tycker mest om att gymma, zumba, rida och springa lite då och då. 
Med mat gäller samma sak, ät det du tycker är gott och ät sötsaker med måtta.
 

göteborg

Eftersom att det är påsklov för mig och lillebror denna vecka bestämde vi oss för att åka hela familjen till göteborg, övningskörde fram och tillbaka vilket känns väldigt bra! Har gått på stan hela dagen och ätit gott på en thaliändsk restaurang, moon thai kitchen där ägaren kommer från kristinehamn roligt nog. Kom nyss hem och ska snart lägga mig i sängen och kolla på någon serie eller film.
 

mitt hästintresse

Som ni kanske vet har jag tagit upp mitt hästintresse igen, lade det på hyllan ett tag men jag blev sugen igen i höstas. Red min gamla sköthäst helios ett tag då men han gick bort för några veckor sedan. Nu har jag istället börjat ta hand om en häst som heter mulle, har honom en dag i veckan och jag stormtrivs. 
 
Oliwia och jag tog en varsin häst i lördags och tog oss en tur i skogen, satan så mysigt det var i det fina vädret! På bilden ser ni zoi och mulle.
 

somrig "jordgubbstårta"

Recept:
 
4 ägg
2 dl sötning
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl mandelmjöl
3 passionsfrukter
100 gram mörk choklad
jordgubbar
 
Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att vispa ägg och sötning tills det blir fluffigt, vispa länge. Rör sen i bakpulver och mjöl med gaffel eller sked, inte med elvisp. Häll upp smeten i en form som du smörat och haft ströbröd i, in i ugnen i 30 minuter. Efter att du tagit ut kakan och den svalnat ska du dela den på mitten. Smeta ut passionsfrukterna, på med locket och smält choklad som du sedan häller på. Skär upp jordgubbarna och lägg på. Klart!
 

kyckling-tacopaj

Recept (ca 5 pers):
 
4 1/2 dl rågmjöl
1 1/2 dl mandelmjöl
3 tsk bakpulver
3/4  dl mjölk
1 tsk salt
 
3 kycklingfiléer
1 påse tacomix
1/2 dl mjölk
 
2 tomater
3 dl turkisk youghurt
2 dl riven ost
 
Sätt ugnen på 225 grader. Börja med att göra degen, tryck ut den i form till ett tunnt lager och kör in i ugnen 10-15 minuter. Under tiden kan du börja med kycklingen, skär upp den i små bitar och stek på mellanvärme. På med tacokrydda och häll i mjölken så att det blir kletigt. Ös på kycklingen på pajdegen, även skivade tomater och blandningen med turkisk youghurt och riven ost. In i ugnen igen ca 10-15 minuter.
 

tårta

Kom ju på att jag helt glömt bort att visa er tårtan jag gjorde sista dagen på praktiken, gjorde en med jordgubbssylt och chokladgrädde. Sen gjorde jag även egen garnering, gick alltså inte efter någon mall dom hade. Får tyvärr lägga upp mobilbilder som ni ser, hann inte ta med systemkameran!
 

svar om fika

Har sagt det förut och jag säger det igen, jag tränar inte för att gå ner i vikt utan för att må bra! Annars äter jag alltid fika om jag blir bjuden på det, men den här månaden får jag motstå även fast det känns lite otrevligt. Mina släktingar och vänner vet att jag brukar äta annars så om jag struntar i det nån gång ibland så spelar det inte dom någon roll. Kram!

snickerskakor (nytt recept)

Recept:
 
3 msk honung
4 msk jordnötssmör
2 msk kokosolja
2 nävar krossade havrekuddar (flingor)
100 gram mörk choklad
 
Börja med att blanda honung, jordnötssmör och smält kokosolja. Sen i med havrekuddarna och rör om. Bre ut till en fyrkant på en tallrik eller liknande, in i kylskåpet i nån timme eller två. Smält chokladen och bre ut med matkniv över det du haft i kylskåpet, in i kylskåpet igen en halvtimme innan du skär upp det i bitar.
 

bästa vän

 

hallongranola

Recept:
 
1/2 dl äppeljuice
2 msk honung
5 dl havregryn
2 msk linfrön
2 msk kokos
1/2-1 dl frysta hallon
 
Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att blanda juicen och honungen, sen i med det torra. Frasa sönder hallonen och blandra ner dom också. In i ugnen på 20-25 minuter, rör om lite då och då. Du ser på färgen när det är klart, det ska bli ganska brunt.
 

vad vill ni läsa om

Hej alla läsare! Förlåt för min otroligt dåliga bloggmotivation, men jag har mycket att göra om dagarna och jag är dålig på att göra recept nu när jag står och bakar hela dagarna på praktiken. Min fråga är nu till er, vad vill ni läsa mer om i min blogg?
 Fick för övrigt tillbaka min telefon igår efter två veckor, eller jag fick en sprillans ny rättare sagt för att felet inte gick att rätta till. Känns skönt haha.

svar om praktik

Jadu, jag har själv inte så stor koll, men i ettan hade vi en vecka och nu i tvåan har vi åtta veckor. I trean vet jag inte än, men blir förmodligen ganska mycket.

sockerfri månad

Oliwia och jag har bestämt oss för att ta en månad ifrån sötsaker, vi började 1 april och ska då alltså hålla upp till 1 maj. Vi gör detta för att må bra och satsa på träningen lite mer nu innan sommaren. Häng på ni också vetja!!

svar om ben

Haha, tack så mycket! Kör mycket zumba, springer på bandet ibland och kör ben tungt en gång i veckan. Kram!

solsken

Vilket fint väder vi fått hörni! Är ju underbart ute, slutade vid tolv som vanligt idag och jag har suttit ute sen jag kom hem. Det får mig att längta så till sommaren, att sitta och äta lunch på stranden och njuta av solen. Får mig även att längta utomlands, inte så långt kvar tills jag åker!
 

RSS 2.0