Kvargbrownie

Recept:
 
1 msk kokosmjöl
1/2 msk kakao
2 tsk sötning
1/4 tsk bakpulver
2 msk kvarg
Fyllning:
Jordgubbskvarg
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda allt, enklast med händerna. Forma den som en grop och häll i fyllningen, ha jordgubbskvargen i mitten (jag tog även lite hasselnötter på). In i ugnen 12 minuter.
 

Glass i stora lass

Recept (ca 10 portioner):

3 dl hårdvispad grädde
3 ägg
1 1/2 dl socker
Valfri smaksättning

Vispa först grädden för sig och det andra för sig, sen allt tillsammans. In i frysen tills det stelnat. 


Jag gjorde alltså glasstårta till lillebror i helgen med massa godis (enda han villa ha), så det fick det bli! 





Sommar

Hur undebart är det inte med värmen som kommit till oss nu? Jag njuter för fullt och doppar mig i vattnet var och varannan timme. Tänkte bjuda på lite läskande bilder på sånt jag ätit dom senaste dagarna. 





Apelsin och choklad- tårta


Gjorde denna goding i torsdags till mitt jobb, blev bättre än jag trodde! Rev apelsinskal i tårtbotten, chokladkräm med apelsinmarmelad emellan och sen hade jag chokladgrädde över tårtan. Dekorerade med noblesse (apelsinsmak) och apelsiner.

Lax i ugnen

Recept: 

2 laxbitar
2 dl turkisk youghurt
1 citron
Salt
Peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form. Mät upp turkisk youghurt och blanda med rivet skal från en citron, citronsaft ur en halv citron och smaka av med salt och peppar. Täck laxen med youghurtblandningen och kör in i ugnen 25 minuter. Till detta serverade jag morötter och tomater som va med i ugnen och grov pasta.



Hallonpaj med vaniljfluff

Recept:

3 msk havregryn
1 msk kvarg 
1/2 msk sötning
Hallon

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg hallonen i botten på formen, sen strör du över blandningen av kvarg och havregryn. Strö på sötning över pajen och in i ugnen 25 minuter.

Vaniljfluff:

1 äggvita
3 tsk sötning
2 krm vaniljpulver
1 tsk kvarg

Blanda samman allt till en vit fluffig blandning, kvargen ska i sist. 



fröigare granola med choklad

Recept:
 
3/4 dl äppeljuice
1 msk honung
2 dl havregryn
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 1/2 dl solroskärnor
2 nävar hasselnötter
3 rutor choklad 86% (använder mig av marabou premium)
 
Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att blanda äppeljuicen och honungen (jag brukar blanda med en gaffel). Sen i med havregryn, linfrön, sesamfrön och solroskärnor och blanda fort ihop, det ska gärna va lite klumpigt. Sen i med hasselnötterna. Häll ut alltihopa på en plåt med bakplåtspapper och kör in i ugnen, ställ på 17 minuter och titta till den några gånger och rör runt lite så det slipper bli bränt i kanterna. Jag brukar låta plåten stå kvar 1 minut i ugnen efter jag stängt av den för lite eftervärme. Låt sen granolan svalna innan du strör på hackad choklad, annars smälter den och blir kladdig.
 
 

smultron

Åt årets första smultron förut hos mormor och morfar, gudomligt gott med lite mjölk till! 




RSS 2.0