fröigare granola med choklad
Recept:
3/4 dl äppeljuice
1 msk honung
2 dl havregryn
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 1/2 dl solroskärnor
2 nävar hasselnötter
3 rutor choklad 86% (använder mig av marabou premium)
Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att blanda äppeljuicen och honungen (jag brukar blanda med en gaffel). Sen i med havregryn, linfrön, sesamfrön och solroskärnor och blanda fort ihop, det ska gärna va lite klumpigt. Sen i med hasselnötterna. Häll ut alltihopa på en plåt med bakplåtspapper och kör in i ugnen, ställ på 17 minuter och titta till den några gånger och rör runt lite så det slipper bli bränt i kanterna. Jag brukar låta plåten stå kvar 1 minut i ugnen efter jag stängt av den för lite eftervärme. Låt sen granolan svalna innan du strör på hackad choklad, annars smälter den och blir kladdig.

Kommentarer
Trackback