Sockerfria lussekatter

Recept:
 
50 gram jäst
75 gram margarin
5 dl mjölk 
2 dl sötning
1 gram saffran 
250 kvarg
2 krm salt 
15 dl vetemjöl
 
Smula jästen i en bunke. Smält sedan smöret och tillsätt mjölken, det ska bli 37 grader. Häll det sen över jästen och rör om tills det löser sig. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop. Låt degen jäsa 30 minuter. Arbeta sen ihop den igen och baka ut den till ca 30 katter, lägg på bakplåtspapper och låt jäsa va 30 minuter igen. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla katterna med vispat ägg och garbera med russin, in i ugnen 8 minuter. 
 


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0