surdegsstart

Det här är pappas recept på hur man börjar med surdeg!
 
Dag 1: 
Blanda 1 dl vatten och 1 dl rågmjöl.
Dag 2:
Fyll på med 1 dl vatten och 1 dl rågmjöl.
Dag 3:
Samma som dag 2.
Dag 4:
Nu bör det ha börjat bubbla. Om det inte gjort det, häll bort hälften av surdegen och tillsätt 1 dl av varje och kolla nästa dag igen. Om det nu har börjat bubbla, spara 2 msk av surdegen och tillsätt 1 dl av varje.
Dag 5 kan man använda surdegen till bak, men kom ihåg varje bak att ta bort 2 matskedar som du sparar till nästa gång. Förvara surdegen i en tät glasburk i kylskåpet. 
Tro inte att det är något fel på degen, den ska lukta surt! Därav namnet.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0