hallonmoussetårta med lakritsbotten
Recept:
Tårtbotten
2 ägg
1 dl socker
1 dl vetemjöl
1 tsk lakritspulver
Hallonmousse
9 dl hallon
2 dl socker
6 dl grädde
4 gelatinblad
Lakritssås
1/2 dl ljus sirap
1/2 tsk lakritspulver
1 krm svart karamellfärg
Börja med tårtbotten. Ställ ugnen på 180 grader. Blanda ägg och socker fluffigt, sen i med vetemjöl och krossat lakritspulver. Häll i en ugnssäker form med bakplåtspapper, in i ugnen 20 minuter. Medans du väntar på att botten ska svalna kan du börja med att värma hallonen tillsammans med sockret i en kastrull, lägg även gelatinbladen i kallt vatten. Sila hallonen för att få ut såsen som du vill åt, sen i med gelatinbladen i hallonsåsen. Vispa grädden hårt och häll sen i hallonsåsen, om du vill kan du även ta några matskedar av kärnorna som blev över i silen för att få lite knaster i mossen. Häll moussen i formen med botten och ställ in i kylskåpet tills den blivit fast.
När den är fas kan du hälla över lakritssåsen, där du bara blandar ihop alla ingredienser.

Kommentarer
Trackback